Oglas regate

   
   
1. ORGANIZATOR
 

24. riječku regatu RU jedrilica organizira Riječki jedriličarski klub, SCOR u suradnji s Udrugom "Vjetar" u nadležnosti Hrvatskog udruženja klase RU jedrilica i Hrvatskog jedriličarskog saveza.

   
   
2. PRAVILA
  Regata će se voditi prema pravilima kako su definirana u Regatnim pravilima (RRS).
  Regata se boduje se za Hrvatsku rang-ljestvicu RU jedrilica klase One Metre, Hrvatski kup za klasu One Metre 2019 i Prvenstvo Sjevernog Jadrana 2019.
   
   
3. PRAVO SUDJELOVANJA
 

Regata je otvorena za sve natjecatelja s valjanom svjedodžbom premjeravanja, verificiranim pri svojim nacionalnih saveza i članovima svojih nacionalnih udruženja klasa.

   
   
4. PRIJAVE I STARTNINA
 

Prijave se moraju dostaviti na on-line obrascu ili elektroničkom poštom na scor@scor.hr najkasnije do 30.03.2019.

  Startnina iznosi 100.00 kn po natjecatelju i mora se platiti u gotovini pri registraciji.
   
   
5. REGISTRACIJA
  Jedrilice sa svojim valjanim svjedodžbama premjeravanja moraju se registrirati do 30.03.2019. u 11:30. Regatni odbor može produljiti vrijeme za registraciju i premjeravanje za regatu, ako za to postoji valjani razlog.
   
   
6. PROGRAM
 
Subota 30. ožujka 11:00 Registracija i premjeravanje
    11:30 Sastanak kormilara
    12:00 Prvi start
    17:00 Večera za sve sudionike
Nedjelja 31. ožujka 10:00 Prvi start
    15:00 Predviđeno vrijeme završetka jedrenja
    15:30 Dodjela nagrada
   
   
7. PREMJERAVANJA
  Predviđeno je da sve jedrilice prođu premjeravanje na regati u subotu, 30.03.2019. Neovisno o tome regatni odbor može u svakom trenutku provjeriti udovoljavanje pravilima klase. Provjeravanje jedrilica po slučajnom izboru može se provoditi tijekom regate. 
   
   
8. PODRUČJE JEDRENJA
  Regata će se jedriti u akvatoriju ispred Gata Karoline riječke.
   
   
9. BODOVANJE
  Primjenit će se Sustav niskih bodova, odnosno Jednostavni sustav natjecanja u plovovima (SHRS) ako prijavljeni broj jedrilica zahtjeva podjelu u plovove.
   
   
10. ŽALBE
  Pravo na žalbu je osporeno prema pravilu 70.5(a) RRS-a.
   
   
11. FREKVENCIJE
  Natjecatelji koji ne koriste uređaje na 2.4 GHz moraju imati mogućnost korištenja najmanje 2 frekvencije.
   
   
12. NAGRADE
  Nagrade će osvojiti prva tri natjecatelja u ukupnom poretku i prvi junior. Svaki natjecatelj dobit će prigodni poklon. Organizator može dodijeliti i dodatne nagrade.
   
   
13. MEDIJSKA PRAVA
  Natjecatelji, vlasnici jedrilica i njihovi gosti daju Organizatoru sva prava korištenja fotografija i video zapisa osoba i jedrilica tijekom regate u medijima, uključujući reklame, press materijale za bilo koje druge promidžbene aktivnosti ili press obavijesti.
   
   
14. OSLOBAĐANJE OD ODGOVORNOSTI
  Svi koji sudjeluju na ovom prvenstvu čine to na svoj rizik i odgovornost. Organizator i bilo koja druga stranka uključena u organizaciju regate otklanjanju bilo koju i svaku odgovornost u bilo kojem obliku za gubitak, štetu, povredu ili neugodnost koja može nastati osobama ili stvarima, na kopnu i na moru kao posljedica sudjelovanja na prvenstvu pokrivenom ovim Oglasom regate.
  Na natjecateljima je cijelo vrijeme odgovornost za sigurnost njihovih jedrilica i njih samih uključujući odluku o sudjelovanju ili nastavku. Prijavom za regatu natjecatelji prihvaćaju ove uvjete. Natjecateljima se savjetuje privatno osiguranje koje pokriva javnu odgovornost i moguće ozljede u državi održavanja regate.
   
   
15. DODATNE OBAVIJESTI
  Za daljnje obavijesti molimo kontaktirajte:
  E-mail: scor@scor.hr
   
 


na vrh ↑