Logistika

 
 

KAKO DO CRESA?

 

Otok Cres, najveći jadranski otok, nalazi se na sjevernom dijelu Kvarnerskog zaljeva. Na jugu, u Osoru, povezan je pokretnim mostom s otokom Lošinjem. Cres je brdovit otok dug 66 km i širok od 2 do 12 km. Otok je s kopnom povezan trajektnim linijama Brestova (kopno) - Porozina (otok Cres) i Valbiska (otok Krk) - Merag (otok Cres). Otok Krk je mostom povezan s kopnom. 

Najbliži međunarodni aerodromi su Rijeka, Hrvatska (40 km), Pula, Hrvatska (90 km), Zagreb, Hrvatska (190 km), Trst, Italija (160 km) i Ljubljana, Slovenija (175 km). Na otoku Lošinju postoji aerodrom za male i srednje zrakoplove s 900 m asfaltirane piste koji je osposobljen i za međunarodni promet.  

Grad Cres povezan je i redovnim autobusnim linijama s Rijekom, a Rijeka je i željeznicom povezana s najvažnijim odredištima u Hrvatskoj i inozemstvu.
 

 

GDJE ODSJESTI?

 

Službena turistička agencija Creskog tjedna jedrenja je Cresanka. Cresanka je vodeća turistička tvrtka na otoku Cresu, sa više od 50 godina tradicije rada u turizmu. Prati suvremene trendove i zahtijeve tržišta, konstantno radi na unapređenju kvalitete i obima svojih usluga, trudeći se da u ugodnom mediteranskom okruženju zadovolji interese i očekivanja svojih gostiju. 

 


Hotel Kimen smješten je u jedinstvenom parku mediteranske vegetacije sa prekrasnom plažom u spokoju i mirisima otoka Cresa. To je pravi obiteljski hotel sa 212 udobno namještenih soba, restoranom, TV-salom, hotelskim barom, wellness, saunom, frizerskim salonom, hotelskim dućanom, vlastitim parkiralištem, besplatnim pristupom internetu.

U blagodatima hotela i svim dodatnim sadržajima koje nudi, neposrednom blizinom grada Cresa, bezbrojnim aktivnostima i najizbirljiviji gosti sasvim sigurno će pronaći svoje interese te provesti nezaboravan odmor.


Kamp Kovačine nudi ugodan odmor u prekrasnom prirodnom okruženju čistog mora, ispod krošnji borova i maslina, u prekrasno uređenom i održavanom prostoru, bogatog različitim sadržajima.

Okružen netaknutom prirodom, rasprostranjen na 23 ha, zaista je idealno mjesto za sve istinske ljubitelje prirode i slobode. Kamp kovačine je obiteljski kamp, raspolaže sa 750 parcela te uslukgu smještaja nudi i u mobilnim kamp kućicama, kao i sobama samostalnog objekta "Kuća Tamaris" smještenog tik uz more.
 


Apartmani Cres nude kvalitetan smještaj u kojem ćete uz ljubazne i srdačne domaćine, provesti lijep i ugodan odmor, a grad Cres svojom će bogatom ponudom sasvim sigurno ispuniti sve Vaše interese za aktivnostima i događanjima.

Apartmani i privatne sobe smješteni su većinom u predjelima grada Cres (Melin i Grabar) ili u samoj starogradskoj jezgri. što ih čini posebno atraktivnim, jer je to idealan način za doživjeti sam grad i otok, a njihova udaljenost od mora je cca 200 - 500 m.

 


na vrh ↑