Logistika

 
 

KAKO DO RIJEKE?

 

Click for larger image

Rijeka je najveća luka u Hrvatskoj smještena na obali Jadranskog mora u Kvarnerskom zaljevu. Do Rijeke možete doći iz tri glavna pravca kopnom, ako i morem i zrakom.

Zračna luka Rijeka udaljena je 30 km od grada i nalazi se na otoku Krku. Informacije o zračnoj luci te redu letenja možete dobiti na internetskim stranicama Riječke zračne luke.

U blizini su i sljedeće međunradodne zraćne luke: Pula, Hrvatska (90 km), Zagreb, Hrvatska (150 km), Trieste, Italija (110 km) i Ljubljana, Slovenija (120 km).

Brodsko pristanište nalazi se u središtu grada. Informacije o plovidbenom redu i cijenama usluga te ostale informacije nalaze se na internetskoj stranici Jadrolinije.

Redovitim međunarodnim i domaćim autobusnim linijama Rijeka je povezana s većim gradovima Hrvatske i Europe. Kolodvor se nalazi u središtu grada, na Žabici. Sve informacije o redu vožnje i cijenama karata možete dobiti na internetskoj stranici Autotransa ili zatražiti u agenciji na kolodvoru.  

Glavni željeznički kolodvor nalazi se u Krešimirovoj ulici 5. Informacije o prometovanju vlakova možete dobiti na internetskoj stranici HŽ-a ili na info šalteru na kolodvoru
 

 

GDJE ODSJESTI U RIJECI?

 

Luka Rijeka nema sve usluge standardne marina. Iako je vez u luci siguran i dobro zaštićem, preporučuje se smještaj u nekom od gradskih hotela, hostela ili privatnih apartmana u Rijeci.

 


Svi gradski hoteli su u blizini Luke Rijeka i do njih se može doći laganom šetnjom. To uključuje hotele s dugom tradicijom i visokom kvalitetom usluge kao što su: Grand Hotel Bonavia ****, Best Western Hotel Jadran ****, Hotel Neboder *** i Hotel Continental ***. Svakako posjetite neke od restorana, konoba ili pizzeria koji će vam pružiti nezaboravni užitak primorske kuhinje, uz iznimno kvalitetna vina. Ostale mogućnosti smještaja možete naći ovdje.

 

 

GDJE ODJSESTI U PORTO MONTENEGRU?

 

U srcu Boke, nevjeste Jadrana, smjestio se Tivat, s lijepom obalom, plažama, uvalama, lučicama kao i još sasvim neotkrivenim, vrlo atraktivnim zaleđem. Bogatsvo arheoloških nalaza i kulturno povijesnih spomenika svjedočanstvo je njegovog nastanka. Brojni kulturni programi, pučke feste i sportska događanja postala su sinonim grada.

 


Turistička ponuda Tivta uključuje hotele, apartmane i privatnom smještaj. Na raspolaganju je 1800 kreveta u hotelima (6 većih i 4 manja) i nekoliko tisuća kreveta u privatnom smještaju (sobe i apartmani). Hoteli uključuju one se 4 zvjezdice (****) kao što su Montenegrino, Primavera i Perper, kao i hotele i apartmane s 3 zvjezdice (***) kao što su  Villa Royal, Palma i Magnolia. Popis svih mogućnosti smještaja u Tivtu može se naći ovdje.

 


na vrh ↑